Jeśli marzą Państwo o pięknym przyjęciu KOMUNIJNYM dla swojego dziecka, oferujemy Naszą pomoc w organizacji przyjęcia w zaciszu domu lub też na sali przyjęć. Podczas tak wyjątkowego wydarzenia jakim jest Komunia nic nie powinno nas rozpraszać i zaprzątać głowy. Nasza uwaga powinna być skupiona na najważniejszych duchowych aspektach tego wydarzenia. Zadbamy o wybór smacznych i elegancko podanych Naszych tradycyjnych dań z polskich stołów, gustowne dekoracje, znakomitą oprawę i obsługę na najwyższym poziomie.
Zapraszamy do zapoznania się z Naszym menu w dwóch wersjach:
Zapraszamy do zapoznania się z Naszym menu w dwóch wersjach:
Menu komunijne na rok 2021
-
OBIAD
Zupa 0,4 l / os – Rosół z makaronem ( z dodatkiem marchewki + pietruszka )
2,5 kawałka mięsa / os - 4 rodzaje
2 dodatki skrobiowe
3 surówki
KOSZT 60.00 zł /os
KOSZT 55.00 zł /os - bez zupy
-
ASORTYMENT DAŃ
MIĘSA WIEPRZOWE ( nie panierowane )
Schab nadziewany śliwką
Pieczeń z szynki
Rolada śląska wieprzowa w sosie własnym
Schab po góralsku ( oscypek, boczek)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Rolada schabowa z szynką i porem
MIĘSA WIEPRZOWE ( panierowane )
Kotlet schabowy
Rolada schabowa z pieczarkami
Kotlet po szwajcarsku z serem
MIĘSA WOŁOWE ( dopłata 2,00 zł )
Rolada śląska wołowa w sosie własnym
Bitki wołowe duszone z grzybami
MIĘSA DROBIOWE ( nie panierowane )
Kieszonka z kurczaka ze szpinakiem
Szaszłyk drobiowy owinięty boczkiem
Kurczak z grilla po hawajsku
Rolada drobiowa z cukinią i suszonymi pomidorami
Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie grzybowym
MIĘSA DROBIOWE ( panierowane )
Filety z kurczaka w migdałowej panierce
Nugetsy – 3 szt. / os
Rolada drobiowa faszerowana serem i szynką
Sakiewka drobiowa z brokułem i serem feta
DODATKI SKROBIOWE
Kluski śląskie
Młode ziemniaki gotowane z dodatkiem koperku
Ziemniaki puree z dodatkiem koperku
Ziemniaki pieczone – wedges
Ziemniaki pieczone – dufinki
Ryż pilaw z warzywami na ostro
Kasza pęczak z grzybami
SURÓWKI / SAŁATKI DO OBIADU
Sałatka z kapusty czerwonej
Sałatka z kapusty białej
Sałatka z kapusty pekińskiej
Surówka z marchewki z pomarańczą
Mizeria
Buraczki z chrzanem
Mix sałat z dodatkiem pomidora, ogórka i papryki z dodatkiem sosu winegret
Sałatka z rucoli
Sałatka wiosenna
Seler z rodzynką
Młoda kapusta zasmażana
Kapusta czerwona na ciepło z podgrzybkami
Marchewka zasmażana
Jarzyny gotowane z dodatkiem masła
Obiad dostarczony jest w podgrzewaczach, sałatki i surówki dostarczone są w miskach porcelanowych.
-
ZIMNA PŁYTA PROPOZYCJA PIERWSZA
Wędliny tradycyjne
Wędzone swojskie wędliny
Sery żółte + pleśniowe
Pasztet pieczony
Kabanosy
Tymbalik drobiowy
Roladki chrzanowe w galarecie
Galantyna warzywna
Jajka faszerowane
2 sałatki do wyboru
Pieczywo mieszane
KOSZT 40.00 zł /os
-
ZIMNA PŁYTA PROPOZYCJA DRUGA
Wędliny tradycyjne
Wędzone swojskie wędliny
Sery żółte + pleśniowe
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Roladki chrzanowe w galarecie
Pomidorki z mozarellą
Mini tortilla z salami
Vol'a ' venty na dwa smaki ( pasta z łososia / pasat na bazie ziół )
Trufle drobiowe
Rolada z kurczaka owinięta boczkiem z konfiturą brzoskwiniową
Tramazino
Łosoś w cieście francuskim
Grzanka z łososiem
Śliwka otulona w boczku
Mini nugetsy
2 sałatki do wyboru
Pieczywo mieszane
Koszt 60.00 zł /os
Zimna płyta dostarczona jest na paterach, sałatki dostarczone są w miseczkach porcelanowych.
SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY
Sałatka jarzynowa
Sałatka meksykańska
Sałatka gyros
Sałatka nicejska
Sałatka cezar
Sałatka z kus – kus
Sałatka śledziowa
Sałatka z łososia wędzonego
Sałatka z polędwiczki wieprzowej
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka grecka
Mix sałat z fetą i owocami z dodatkiem dresingu na bazie miodu
-
KOLACJA CIEPŁA JEDNOGARNKOWA
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciast francuskiego 0,4 l / os + 1 szt. KOSZT 13.00 zł / os
Barszcz czerwony z krokietem 0,4 l / os + 1 szt. KOSZT 16.00 zł / os
Bogracz wieprzowy z kluseczkami 0,4 l / os KOSZT 16.00 zł / os
Strogonow wołowy z grzanką czosnkową 0,4 l / os + 2 szt. KOSZT 19.00 zł / os
Kolacja dostarczana jest razem z obiadem - na zimno w opakowaniu jednorazowym.
-
KOLACJA CIEPŁA W ZESTAWIE
Kotlet schabowy panierowany + sałatka jarzynowa KOSZT 20.00 zł / os
Kula drobiowa panierowana z brokułem i serem feta + ziemniaki puree + kap .pekińska KOSZT 25.00 zł / os
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym +kluski szpinakowe + sałatka z rucoli KOSZT 27.00 zł / os
Rolada wołowa śląska +kluski ziemniaczane +sałatka z kapusty czerwonej KOSZT 29.00 zł / os
Kolacja dostarczana jest na ciepło - (na ustaloną godzinę) w podgrzewaczu, sałatki i surówki dostarczane są w miseczkach porcelanowych.
-
WYPOŻYCZENIE SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO
Podstawowe nakrycie dla 1 osoby KOSZT 15.00 zł / os
Podstawowe nakrycie dla 1 osoby + zastawa serwisowa KOSZT 17.00 zł / os
Obrus bankietowy biały 240x160 KOSZT 12.00 zł / szt.
Pokrowiec uniwersalny na krzesło KOSZT 5.00 zł / szt.
*UWAGI :
- DOJAZD DO KLIENTA – od 40,00 zł ( Pogwizdów , Brzezówka – dojazd w cenie ) -
OBIAD
Zupa 0,4 l / os – Rosół z makaronem ( z dodatkiem marchewki + pietruszka )
2,5 kawałka mięsa / os - 4 rodzaje
2 dodatki skrobiowe
3 surówki
Puchar lodów z dodatkiem świeżych warzyw
NAPOJE BEZ LIMITU
Woda niegazowana w dzbankach
Sok owocowy w dzbankach
Kawa z ekspresu
Kawa parzona
Kawa rozpuszczalna
Herbata czarna
Herbata owocowa
Dodatki do herbaty i kawy
KOSZT 85.00 zł /os
-
ASORTYMENT DAŃ
MIĘSA WIEPRZOWE ( niepanierowane )
Schab nadziewany śliwką
Pieczeń z szynki
Rolada śląska wieprzowa w sosie własnym
Schab po góralsku ( oscypek, boczek)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Rolada ze schabu faszerowana szynką i porem
MIĘSA WIEPRZOWE ( panierowane )
Kotlet schabowy
Rolada schabowa z pieczarkami
Kotlet po szwajcarsku z serem
MIĘSA WOŁOWE ( dopłata 2,00 zł )
Rolada śląska wołowa w sosie własnym
Bitki wołowe duszone z grzybami
MIĘSA DROBIOWE ( niepanierowane )
Kieszonka z kurczaka ze szpinakiem
Szaszłyk drobiowy owinięty boczkiem
Kurczak z grilla po hawajsku
Rolada drobiowa z cukinią i suszonymi pomidorami
Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem w sosie grzybowym
Sakiewka drobiowa z brokułem i serem feta
MIĘSA DROBIOWE ( panierowane )
Filety z kurczaka w migdałowej panierce
Nugetsy - 3 szt. / os
Rolada drobiowa faszerowana szerem i szynką
DODATKI SKROBIOWE
Kluski śląskie
Młode ziemniaki gotowane z dodatkiem koperku
Ziemniaki puree z dodatkiem koperku
Ziemniaki pieczone – wedges
Ziemniaki pieczone – dufinki
Ryż pilaw z warzywami na ostro
Kasza pęczak z grzybami
SURÓWKI / SAŁATKI DO OBIADU
Sałatka z kapusty czerwonej
Sałatka z kapusty białej
Sałatka z kapusty pekińskiej
Surówka z marchewki z pomarańczą
Mizeria
Buraczki z chrzanem
Mix sałat z dodatkiem pomidora, ogórka i papryki z dodatkiem sosu winegret
Sałatka z rucoli
Sałatka wiosenna
Seler z rodzynką
Młoda kapusta zasmażana
Kapusta czerwona na ciepło z podgrzybkami
Marchewka zasmażana
Jarzyny gotowane z dodatkiem masła
-
ZIMNA PŁYTA PROPOZYCJA PIERWSZA
Wędliny tradycyjne
Wędzone swojski wędliny
Sery żółte + pleśniowe
Pasztet pieczony
Kabanosy
Tymbalik drobiowy lub wieprzowy
Roladki chrzanowe w galarecie
Galantyna warzywna
Jajka faszerowane
2 sałatki do wyboru
Pieczywo mieszane
KOSZT 40.00 zł /os
-
ZIMNA PŁYTA PROPOZYCJA DRUGA
Wędliny tradycyjne
Wędzone swojskie wędliny
Sery żółte + pleśniowe
Tymbalik drobiowy
Roladki chrzanowe w galarecie
Pomidorki z mozarellą
Mini tortilla z salami
Vol'a ' venty na dwa smaki ( pasta z łososia / pasat na bazie ziół )
Trufle drobiowe
Rolada z kurczaka owinięta boczkiem z konfiturą brzoskwiniową
Tramazino
Łosoś w cieście francuskim
Grzanka z łososiem
Śliwka otulona w boczku
Mini nugetsy
2 sałatki do wyboru
Pieczywo mieszane
Koszt 60.00 zł /os
SAŁATKI DO ZIMNEJ PŁYTY
Sałatka jarzynowa
Sałatka meksykańska
Sałatka gyros
Sałatka nicejska
Sałatka cezar
Sałatka z kus – kus
Sałatka śledziowa
Sałatka z łososia wędzonego
Sałatka z polędwiczki wieprzowej
Sałatka makaronowa z kurczakiem
Sałatka grecka
Mix sałat z fetą i owocami z dodatkiem dresingu na bazie miodu
-
KOLACJA CIEPŁA JEDNOGARNKOWA
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego 0,4 l / os + 1 szt. KOSZT 13.00 zł / os
Barszcz czerwony z krokietem 0,4 l / os + 1 szt. KOSZT 16.00 zł / os
Bogracz wieprzowy z kluseczkami 0,4 l / os KOSZT 16.00 zł / os
Strogonow wołowy z grzanką czosnkową 0,4 l / os + 2 szt. KOSZT 19.00 zł / os
-
KOLACJA CIEPŁA W ZESTAWIE
Kotlet schabowy panierowany + sałatka jarzynowa KOSZT 20.00 zł / os
Kula drobiowa panierowana z brokułem i serem feta + ziemniaki puree + kap .pekińska KOSZT 25.00 zł / os
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym +kluski szpinakowe + sałatka z rucoli KOSZT 27.00 zł / os
Rolada wołowa śląska +kluski ziemniaczane +sałatka z kapusty czerwonej KOSZT 29.00 zł / os